Zorg voor veilige brandmeldinstallaties

Voor een veilige werkplek worden in bedrijven brandmeldinstallaties geplaatst. Mocht er ooit brand uitbreken dan kan dat direct gesignaleerd worden en kan er alarm geslagen worden om de brand te bedwingen en de mensen op de werkvloer in veiligheid te brengen.

Cursus voor mensen die al in de sector werken

Brandmeldinstallaties worden aangebracht door gespecialiseerde bedrijven. Je wilt uiteraard wel dat een brandmeldinstallatie goed functioneert en daarom is een periodieke controle zeker noodzakelijk. Om deze controle uit te mogen voeren heb je een geldig diploma nodig. Dit diploma kun je behalen bij Kenteq door het volgen van de cursus Onderhoud Brandmeldinstallaties. De cursus is speciaal voor mensen die bij onderhoudsbedrijven werken die zorgen voor de inspectie en het onderhoud van brandmeldinstallaties.

Wat heb je nodig voor deelname?

De cursus Onderhoud Brandmeldinstallaties is op MBO niveau en je kunt er aan deelnemen als je kunt aantonen dat je een jarenlange werkervaring in de brandmeldinstallatie hebt of in het bezit bent van een diploma elektrotechniek. Voor deelname heb je wel een aantal certificaten nodig, te weten NEN 2535, NEN 2654-1 en NEN 2576. Zonder deze mag je wettelijk gezien niet in deze sector werken.

Onderwerpen in de cursus

In de cursus zelf komen veel verschillende onderwerpen aan bod. In de cursus wordt behandeld hoe brand kan ontstaan en wat het nu eigenlijk precies is. Daarnaast worden de geldende normen die in deze sector een rol spelen benoemd en uitgelegd. De cursus bestaat deels uit theorie maar je wordt ook voorbereid op het bijbehorende examen. Als je de cursus met goed gevolg aflegt krijg je er een diploma voor en mag je zelf op pad om brandmeldinstallaties te keuren. Je kunt na de cursus ook zelf voor het onderhoud ervan zorgen en mocht er iets stuk zijn dan mag je het ook zelf repareren.