Zoek de juiste advocaat voor een TOM zitting

Zoek je een advocatenkantoor regio Breda dat je kan helpen bij een strafzaak? Dan ben je aan het juiste adres bij Singel Advocaten. Zij kunnen je van dienst zijn bij een groot aantal verschillende strafzaken, waaronder ook bij een zogenaamde TOM zitting. TOM staat voor Transactie Officier van Justitie. Als je in een dergelijke zaak de straf die de Officier van Justitie aan je oplegt, accepteert, hoef je niet meer voor de rechter te verschijnen.

Wat te doen bij een TOM zitting?

Bij een TOM zitting worden veel verschillende strafbare feiten behandeld. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan diefstal, mishandeling, belediging, vernieling, drugsfeiten, een verkeersongeval of stalken en dit zijn nog maar een paar voorbeelden. Als je wordt opgeroepen voor een TOM zitting is het verstandig om een TOM advocaat in te schakelen. Hij of zij kan de rechtszaak mee voorbereiden en je ondersteunen tijdens de rechtszaak zelf. Een advocaat is op de hoogte van alle regels en wetten en kan voor jou als leek het woord voeren. Als je contact wilt opnemen met een van de advocaten van Singel Advocaten kun je dat doen door een formulier op hun website in te vullen. Je vult je persoonlijke gegevens in en de aard van het probleem en dan stuur je het op. Alle informatie die jij doorgeeft wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Als de advocaat contact met je opneemt, is dat vrijblijvend en ben je niet verplicht om met hen in zee te gaan maar als het je wel aanstaat en je denkt dat ze je goed kunnen helpen, dan is het natuurlijk wel slim om dat te doen.

Betaling van de advocaat

Een advocaat kan op verschillende manieren betaald worden. Als je niet voldoende geld hiervoor hebt is het vaak ook mogelijk om een Pro Deo advocaat te krijgen, die jij niet zelf hoeft te betalen. Een andere mogelijkheid is het van te voren afspreken van een vast tarief, dit wordt met name bij veel strafzaken ook zo gedaan. Dan kom je later nooit voor onverwachte kosten te staan.