Veiligheid is niet vanzelfsprekend, maar zo moet het wel voelen

Veiligheid. Gelukkig leven we in een land waar veiligheid door velen als vanzelfsprekend wordt ervaren. Op zich is dat een goede zaak. Het betekent dat we ons in het dagelijks leven niet hoeven te bekommeren over onprettige zaken, zoals bijvoorbeeld agressie, ziekte, ongelukken of brand. Dat veiligheid vanzelfsprekend voelt wil echter niet zeggen dat veiligheid daadwerkelijk vanzelfsprekend is.

Een oogje in het zeil

Echte veiligheid is iets waar je elke dag moeite voor moet doen, overal en altijd. Aan de andere kant kun je ook niet voortdurend bezig zijn met wat er allemaal mis kan gaan. G4s Safety Solutions doet dat voor je en ondersteunt mensen en bedrijven bij het vanzelfsprekend maken van hun veiligheid.

Voorkomen is beter dan genezen

Om te beginnen wordt er veel nadruk gelegd op preventie van ongelukken en calamiteiten. Dit gebeurt zowel op operationeel als op strategisch niveau. Mensen worden opgeleid om binnen hun (werk-)omgeving ervoor te zorgen dat de veiligheid op een hoog peil blijft.

Als het toch misgaat

De meeste ongelukken zijn te voorkomen. Echter heel af en toe zullen calamiteiten zich voordoen. Weten hoe je met noodsituaties moet omgaan, wat je wel moet doen, wat je niet moet doen en hoe je hierin mensenlevens kan redden, is een essentieel onderdeel van de veiligheid. Vandaar dat er jaarlijks ook duizenden mensen worden opgeleid tot bijvoorbeeld bedrijfshulpverlener of EHBO’ er. Zo wordt kennis over veiligheid door het hele land verspreid en wordt heel Nederland beetje bij beetje weer wat veiliger.

Iets voor jou?

Het kan zijn dat je nog niet zoveel over veiligheid hebt nagedacht. Dat is niet erg. Er zijn andere mensen die dat voor je kunnen doen en die je van het juiste advies kunnen voorzien. Veiligheid mag namelijk best vanzelfsprekend voelen, ook al is dat het niet.